2014. február 25., kedd

JÁTSSZUNK EGYÜTT!


Koncertek Érdi Tamással

Játsszunk együtt!
 Különleges tehetségű fiatalok koncertje Érdi Tamással a BMC-ben
a MOL Tehetségtámogató Program keretében.
- részletek  -

A koncerteken egy zeneszerző életével és műveivel ismerkednek a hallgatók. Érdi Tamás és Radnóti Róza kalauzolja őket. A koncertekről videofelvételek készülnek.

2014. 03. 02. Chopin


Chopin: f-moll ballada Op.52 /KOVÁCS GERGELY TAMÁS/


Chopin: e-moll keringő Op. posth. /RADNÓTI RÓZA/

https://youtu.be/pnP0Fnnquso
Chopin: Ász-dúr polonéz Op.53 /ÉRDI TAMÁS/

2014. február 13., csütörtök

2014. február 6., csütörtök

Benne voltunk a FIX tévében


Szeli Dóra a Mico menedzsere s a Budapest Jazz Club matiné műsorainak kiharcolója és működtetője, hivatalosan igazgatója komolyan veszi a pr munkát, ennek keretében mindenfajta médiafelületen beszéltet engem is a témáról, így kerültem a Class FM -be a múlt héten, most meg ketten elmentünk a FIX TV esti magazinjába, elmondani hogy milyen előadások lesznek a Jazz Klubban a gyerekeknek.

2014. február 5., szerda

Hegyi Füstös László és az idő görbéje

Az előző bejegyzésben Asimovot emlegettem a facebook ajándék videójával kapcsolatban, meg a jövőt, ami közeleg és lehet hogy olyan lesz, ahogy az írói fantázia kigondolta.
vagy mégsem?
Eszembe jutott erről Hegyi Füstös Laci, aki a hetvenes években volt nagyon népszerű vicces, fejlesztéses rajzokat készítő grafikus, animátor / mint Cakó homokanimációi, csak filctollal, üveglapra/
Sajnos csak ez a két kép van róla a neten:

A jóságos facebook ajándéka


Ma reggelre tele lett az idővonalunk  - /milyen szép szó: idővonal / timeline / - a facebook ajándékával egy videóval az életünkről. A klipet egy program, vagyis egy robot készíti, mégis némelyik olyan, mintha igazi lenne, mintha ember csinálta volna.
Asimov 1950-ben megírta az I, Robot c. zseniális regényét, egy korról, ahol már mindenütt robotok vannak, intézkednek, dolgoznak helyettünk. 100 évvel későbbre tette a cselekményt.
Még van pár évünk az utópia bekövetkeztéig,  valójában máris behálóztak a robotok . Az életünk nyitott könyv, nincs menekvés, még nem emberformájuk, de már itt vannak a szobánkban.


2014. február 3., hétfő

Ifjú tehetségek szolgálatában

Érdi Tamás látja vendégül hónapról hónapra az ifjú tehetséges zenészeket a MOL tehetséggondozó programjának támogatásával a Budapest Music Centerben.
É. Szabó Márta, soha nem nyugvó energiáival kiharcolta, hogy az egyszervolt.hu és mások támogatásával kijöjjön egy közvetítő kocsi és a február 2.-i Schumann műveit bemutató koncertre, s a régi barátság révén nekem jutott a felkérés, hogy felvegyem.
Kicsit izgultam, mint aki sok év után újra randevúzni kezd, és nem tudja hogy emlékszik -e még hogy is megy ez?
Jó volt.
A képek a próbán készültek. Az előadás előtt/ közben persze más dolgom lévén nem fényképezgettem. Remélhető, hogy nemsokára már részleteket is lehet az interneten látni.

PRÓBA KÉPEK:
2014. 02. 01.
Tamás műsorvezető társával, Rózával
Radnóti Róza és Érdi Tamás