2015. január 30., péntek

minapi képek nyomán


Szöllősy Irén Cicamica próbabábjával. 1962.
  • Komolyra fordult az e-album a  tévé bábjairól. Nekiláttam kutakodni.  A net nagyon vicces, valaki leír valamit, attól kezdve az úgy van, mert az az egyetlen forrás, hát azt követik. Olyant  is olvastam,  - büszke is vagyok – amit én találtam ki, leírtam egy blogban, aztán  azóta úgy van. Mivel ez most komoly, a forrásokhoz kell elmennem. Halihó! Könyvtárazni fogok, és interjúzni, azzal, aki még él. Sajnos kevés és sietni kell. 
Azt írja Szikszai Otti, hogy a virtuális aula c. facebook oldal tulkép egy virtuális krematórium. Morbid, de sajnos igaz. Úgyhogy igyekszem magamat is túlélni. Szerencsére a bábok jobban bírják a strapát.


  • A héten volt Kemény Henrik 90. születésnapja. Volt emlékülés meg ünnepség. Pályi János kapta a friss Kemény Henrik díjat. Megérdemli. Mostanában reneszánsza van a vásári bábjátéknak. 
Pályi János és Kemény Henrik
A képet én fényképeztem. 

A következőt nem, ez a Vitéz László és a többiek forgatása közben készült. 

2015. január 19., hétfő

minap

 - Elkészült Shah Gabriella szerkesztésében a Lévai Sándorról szóló könyv. A tévés fejezetet én írtam benne. Somhegyi Béla is emlékezett. A bábszínházit Balogh Géza.

 - A Filmesházban elmondottakról a belső blogon számolok be.

 - Fodor Tamás felhívott, hogy nézzem meg a  legújabb bemutatójukat. A vasárnapi előadásra tudtam elmenni.  Jóleső élmény volt.  A Stúdió K társulata  mindig hozza a színvonalat. És a helynek is nagyon jó a kisugárzása. Mintha egy baráti fészekben lenne az ember. És még Crespo Rodrigoval is találkoztam, és a kisfiával, akit azonnal szerződtetnék, ha lenne hova. Riportokat készítettem velük, sokat fotóztam, és majd a Gyerekszínházi Portál blogjában leírom. egy szöveg, fotó, videó összeállításban. Kedvelem ezt a műfajt. ILYEN LETT