2015. június 28., vasárnap

csikos

A hét arcai
egy vicces facebook szerkesztő kitalálta ezt a csíkos képet, erre mindenki csíkokban tündököl
Lass Bea csíkosban

2015. június 25., csütörtök

Napsugárfeszt után

Még időben, két héttel az esemény előtt Lenkefi Zoltán igazgató Úr /Napsugár Bábszínház/ felhívott, hogy nem lenne - e kedvem, és bocs hogy csak most, de nagyon szeretné.. és volt kedvem, mert voltam náluk a bábosdrámairón és jó volt, és mert így felállhattam több hét után a gép mellől, kellett a szünet. És hova máshova menjek, mint a bábosok közé. És most nagyon örülök, hogy igent mondtam.
Szőcs Orsi és Biró Gyuszi 
Ezen a kis fesztiválon, szeretnivaló emberekre és új dolgokra találtam.
Hagyományőrzés címén a  legjobb Vitéz Lászlók közül sok felvonult itt.  Régiek, akiket már szerettem, régiek, akiről tudtam, de még nem láttam előadását, és egészen újak, akiket jól ismertem, de nem erről az oldalukról. Kemény Henrik fájdalmas halálával támadt egy kis űr, s azt a bábosok gyorsan betömték. Virágzik a vásári bábjáték, Vitéz Lászlók, Parprika Jancsi, guruló cirkusz ... Videó-összefoglalók ITT
Tihanyi Zsolt egy ifjú Vitéz Lászlóval.
Bartha Tóni az öreg Paprika Jancsival
Arról is, hogy itt volt Lénárt András egyedi, fantasztikus, kézi marionettjeivel, egy hungarikum. odavagyok.
Lénárt András
és még Horváth Márta aki Haydn áriákból báboperát ad elő ezekkel a kimondhatatlanul szép bábokkal.
Horváth Márta
és volt még Hamlet egy akváriumban és Pavel Antonov csoda maronettcirkuszával és a sziciliai csattogó vaslovagok. És akiknek már többször szerelmet vallottam,  A kis december király és Hamupipőke. 
Most itt vagyok egy halom élménnyel.  Közben egy mesejátékhoz, amit elkezdtünk Kádár Annamáriával, /kísérleti, utazó, persze bábos előadás/ már osztottam a szerepet. Három bábosénekeszenészszínészt keresek és ott voltak előttem kettős szereposztásban, hibátlanul. Teljesen odavagyok. Tündérbogyó, a Zenész és Lilla. Ők hárman. A lányoknak bábujuk is van, a fiúnak hangszere is. Ez a terv. Majd rendezünk egy nagy castingot, de én már próbálni szeretnék és tudom is kikkel...
és annyi élményem volt, hogy nem birok magammal
és őrzöm a lángokat, nehogy kioltsák egymást.
és most jó kidicsekedtem magam. /megnyugtatásul, itthon aztán lett gond elég/
és itt egy kép, Soós Emőkének pózoltam,  hogy lássátok, hogy ott voltam és jól éreztem magam

2015. június 17., szerda

Ha nem a csillagok, akkor mi?

Az jár a fejemben, hogy ha nem a csillagok, akkor mi okozza, hogy a kocka hirtelen megfordul, amiről eddig azt hitted, hogy jól csináltad, kiderül, hogy Á! dehogy,  a barátaid ismeretlen okból lelépnek, a fürdőszobát hangyák lepik el, a jogosan megillető pénzedet nem fogják kifizetni, miért?  azért. mert nem. szóval? Veletek volt már ilyen? hogy hirtelen megfordult?

Remélem a hét végére elmúlik ez a széria. Azért is, mert szeretnélek Benneteket jól tájékoztatni a békéscsabai nemzetközi Bábfesztiválról akár érdekel Benneteket, akár nem! De mivel érdekes lesz és jó, hát érdekeljen. Én meg nagyon pozitív leszek. remélem sikerül. http://napsugarfeszt.blog.hu/
Ez a Találkozó emblémája. Nekem tetszik.

Úgy kerül ide a csoportkép, mert a Kölyökidőről mondják, hogy nem jogdíjas alkotás. Aki tudja, tudja, hogy ez nonszensz, aki nem tudja annak meg hiába magyarázom, úgyis csak azt látja, hogy bánom a pénzem. Ja tényleg bánom, majdnem 100 adást ismételtek meg 2014 - ben. Még szép hogy inkább azt mondják, nem jár a jogdíj. Azt mondják, hogy csak egy gyerekmagazin és különben sem volt olyan kategória, amibe belefért volna. Hát beletették egy olyanba, miért nem kell fizetni. Ez végül is ügyes megoldás. 

A barátokról inkább nem.
Találtam egy hangyairtót, ami antibébit tartalmaz mármint hangyaantibébit, hogy nem lesznek kishangyák, ha befújom  anyukáméknál a kádat, mert az reggelre megtelik hangyával. Lehet, hogy a hangyák bosszúja? 

ja persze nemcsak mások a hibásak, én is nagyon elszúrtam valamit,  nem kérdeztem meg a szakembert,  aki ráadásul közeli ismerős, mert azt hittem tudom én ezt magamtól is, nem kell segítség. Kellett volna, nem is tudom, lehet hogy az egész projekt úszik miatta. Még ez is, ezért  van mit izgulni. 

DE! Nemsokára telik a hold és akkor megint jó lesz minden. 
na tessék, ez is tévedés, mert akkor jó, ha újhold van mindjárt és utána telik a hold és akkor  jó kezdeni valamibe, növényt ültetni és hajat vágni. Vagy hajat vágni fogyó holdban kell? ezek a babonák megőrjítenek, rendetlenek ilyenek is meg olyanok is, akkor most mihez igazodjon az ember? 

2015. június 8., hétfő

Június 1. hete

Vettem egy kefevirágot
Senki nem ismeri, újdonság, Ausztriából származik s mint látható üvegmosó kefére hasonlítanak a virágai. Remélem szeret majd nálam és szépen nyilik egész nyáron
A fesztivál emblémája

2015. június 4., csütörtök

Pipacspóker
Mikor még kicsi voltam, és  még magas búzák voltak, és nagyon sok pipacs meg búzavirág nyílt az útszélen, azt játszottuk, hogy fogadásokat kötöttünk.
  A pipacsok bimbóját kellett leszedni, és bor,sör, pálinka - ez volt a kérdés és aki eltalálta, amit a kibontott bimbó mutatott, az nyert :)
hát így
A facebookra kitett pipacsokra írta Laci:

 • Trencsényi László Híven tüntet két pipacs, nem
  bánja, hogy őket látni még,
  de büntet is rögtön az ég:

  szuronyos szellővel üzen;

  s mosolyog a szálldosó sötét,
  hogy nem törik, csak hajlik a 
  virág s könnyedén aligha
  hagyhatja el piros hitét. (Radnóti)
,,