2015. július 31., péntek

A JENEI


képek villannak fel, nagyon élesen
amikor megszületett a kisfia és nem tartotta meg az órát, mert nem bírt az örömével
amikor rágyújtott, hogy a dohányzás kérdést megoldja, pedig nem is dohányzott
a tekintet, ahogy végignézett az osztályon, hogy kiválassza a felelőt
a csalódott tekintete, amikor nem tudtam a fénytörés második törvényét

meghatározó volt számunkra
 az osztályfőnök
 A Jenei

Lehet hogy fizikai valójában már nem él, de nekünk megvan és nem múlik, mindenkinek adott valami útravalót
és kell ennél több?
 nem
nyugodjék békében

fények2015. július 30., csütörtök

Narcissus a sztár

Narcissus legendája a mitológiából ismert. A gyönyörű fiú áhítatos csodálattal nézte tökéletes önképét a folyó tükrében, meg akarván ölelni a szépséges magamagát, belefulladt a vízbe.
Benczúr Gyula: Narcissus
Már írtam róla úgy másfél évvel ezelőtt, mostanában sokat jut eszembe. Most épp miért?

2015. július 20., hétfő

panasztalan vége

egy ismerősöm, aggódva kérdezi, hogy akkor ugye rendben vagyok, mert látja, a facebooon, hogy már 9. napja panasz nélkül, és sajnálja,  hogy betegség és...

tehát: nem olvasta miről szól a poszt, csak a címét - általában jellemző.
viszont mindjárt aggódott és együttérzett - ami szép - lenne, ha nem lenne automatikus és felszínes egyébként meg kimerültem, csak azért írtam eddig is, mert  Kun Zsuzsa azt szólta hozzám, még a legelején, hogy írjak, "te csak írj!" és ez jól esett, hát írtam. nyakló nélkül, ahogy egy másik ismerősöm rámpirított.

és sajnos annyira idióta a világ, hogy nem lehet bírni panasz, kiabálás, értetlenkedés stb. nélkül

felírtam a facebookra, hogy: "Most, hogy elindult a nem is tudom hányadik sport csatorna azon gondolkodom miért nincs kulturális csatorna? Tudjátok film, színház, muzsika, könyvek, képek, ilyesmi... Színházi közvetítés, nem csak nyomozós, gyilkosos filmek... Túl messzire mentem?"
 halom ismerősöm egyetértett sokan elmondták ezzel kapcsolatban a saját bajukat
a végén idézem

egyébként meg fantasztikus nyár van
meleg a Balaton, bármikor mehetek fürödni, és ha nem akarok, akkor nem. SZABADSÁG! sőt FREEDOM2015. július 14., kedd

panasz nélkül 9

tegnap panaszkodtam a rossz útra, jajj, dehogy panaszkodtam, csak mondtam, hogy rossz az út
hát ilyen másnap reggel, esőben a tócsáktól jobban látszik az út minősége, de megszoktuk
megjegyzem a kutya  nem jött ki, csak rám nézett értetlenül, hova mész? esik, nem látod?

2015. július 13., hétfő

panasz nélkül 8

SIÓFOK KÜLVÁROS

ez az az utca, ahol semmi nem változik
poén lehetne, de tévedés, mert a síneket felújították, építettek egy párhuzamos vágányt, eus pénz persze csodaszép, igaz a vonatok csak az egyiket használják, és mivel az út már másik költségvetés, az maradt a maga földútságában
tessék a szokás rabja vagyok, nem a jót látom, hanem a rosszat. örüljek a szép sínnek és ne törődjek a hepehupás úttal! ha kifordul a bokám akkor se! ejnye. csak pozitívan.  minden szép és jó.


 nézem ezt a plakátot az elhagyatott nagy telek kerítésén. a Budapest Bábszínház?

2015. július 12., vasárnap

panasz nélkül 7

Ő az unokahúgom, Maya
a tegnap nyert aranyaival
" 💕😉😚💪💕!!! Megnyertem a kategóriámat, a legszebb arc különdíjat és a legbüszkébb arra vagyok, hogy a zsűri overallban is engem talált a legjobbnak. "

2011- ben szépségkirálynő lett ezzel a külsővel...

2015. július 11., szombat

Panasz nélkül 6

Hááát nagyon igyekszem kifordítani a panaszokat,hogy ne legyenek azok
Utazást ígértem
végül is vidám dolog volt, soudra utazó kiskorúakkal a vonaton, egyikük folyamatosan nótárméryt követelte a telefonjára, pezsgőt ittak, üvegből, 9 órakor, mert mire odaérnek meg kell alapozni, mert nem lehet bevinni semmit, drogot főként. annak elrejtésére tettek kísérletet, de nem vették komolyan, azt hiszem nem is volt náluk, csak cukkolni akartak minket néhány öregeket, egyikük kérdezte én is a soudra -e megyek?  mondtam, még szép, nekem is jogom van bulizni, erre elhallgatott, mert nem volt frappáns válasza, nem erre számított.
egyébként volt humoruk, a cabrióban ülőknek kikiabáltak: mi van tetőre nem telik?

különben a vonatra nem tudok panaszkodni, ha akarnék se, mert pontosan indult és pontosan megérkezett és tiszta volt  és rendes amíg a fiatalok Fehérváron meg nem szállták, de akkor sem volt baj, mert a pezsgő hamar elfogyott volt rá 2 lány és 4 fiú, meg-e bírod inni, mondták..teljesen fel voltak izgulva nem tudták, hogy ha már a belépéskor részegek lesznek, akkor nem sok mindenre emlékeznek majd a nagyon várva várt buliból. de pezsgőt üvegből.. ez még a hozzám hasonló absztinenseket is kiborítja hát még egy kulturált ivót. és ami még kiborító hogy senkinek nincs nótárméry a telefonján!
ez bizony kár, meg az is, hogy az állomásokra nem jut pénz

Panasz nélkül 5

Nem tudom megúszom -e ezt a 21 napot panasz nélkül
lehet, hogy lesz olyan nap, amikor nem írok inkább
amit nem nézünk, az talán nincs is.
Gondolom így gondolják az egyházak is, amikor nem néznek oda, nem nyitják ki a templomokat, nem adnak ételt menekülteknek,  a keresztény  menekülteknek sem, ha már az ő álszent gondolkodásuk  alapján különbséget teszek ember és ember között. Én nem, csak ők
Ez nem panasz, csak egy kérdés, hangos kérdés, hol a fenében vannak?

ezt akárhogy is jó látni

2015. július 9., csütörtök

Panasz nélkül 4.

A siófoki független polgármester /Dr. Lengyel Róbert /, akit akkor jegyeztem meg magamnak, amikor nem kért új stadion Siófoknak, mondván másra kell az a pénz - gratula Polgármester Úr - most azzal tűnik ki, hogy facebook oldalán beszámol egész napos tevékenységéről, kivel találkozott, miről beszéltek... hajrá! ha még azt is el tudja intézni, hogy legyen nyitva üzlet vasárnap.  Most éppen a szemét ügyben megy kihallgatásra, mert feljelentette a szemétbegyűjtő céget, azért mert a legnagyobb vállalkozóknak,  - már majdnem azt mondtam oligarcháknak -  mentességet adott a szemét díj fizetése alól és ez szúrta a polgármester szemét - hol itt az egyenlőség? hát így.  reméljük a bíróság neki ad igazat.

A gimnáziumok, Akik ismernek tudják hogy Tabon érettségiztem, hogy erre büszke vagyok, akkor volt 4 éves a nagyközségi gimnázium, amikor mi kezdtünk. 31-n végeztünk és mindenki továbbtanult elsőgenerációs értelmiségiek lettünk sokan,  tanár, orvos, mérnök, vállalkozó, élsportoló, mindenki valaki. 1964 -ben érettségiztünk!!!!

Panasz nélkül 3.

tegnap este hatalmas tűzijáték volt itt a parton, Hiába a születésnaposnak jár ennyi, hogy ki volt nem tudom, valaki a felső középből, biztos a magyar lakók közül. a kínaiak szerényen üzletelnek, az ukránok nem fitogtatják amilyük van,

álmomban rendkívül szellemes etűdöket néztem, bábos, rajzos, élő, mind vicces, le is mentettem őket kis alufóliával takart csomagokat csináltam és felhalmoztam a párnám mellett. reggel nem találtam, és  egyetlen egy remek etűdre sem emlékeztem. pedig annyira valódinak tűnt.
Mások egy ilyen álomból két órás játékfilmet készítenek. Ők jók és ügyesebbek

2015. július 8., szerda

panasz nélkül 2. nap

Szelőczey Julika, Kinizsi Ottó, Takács Vera
Tegnap jutott eszembe még Levente Péternél, hogy amikor Kinizsi Ottó kérdezte pár napja, hogy milyen volt a nyolcvanas évek, mondtam neki ezt azt, de egy fontosat nem említettem.

2015. július 7., kedd

Panasz nélkül 1. nap

21 napig panasz nélkül - akció karkötő nélkül -

1. nap: júl. 6. hétfő -  
pozitívek:
 - megígértem, hogy kijavítom A nagyhatalmú sündisznócska oldalt a wikipedián
 - megírtam az összefoglalót a napsugárfesztről - jó volt összefoglalni is.
csak...nem panasz, csak mondom: Az motoszkál a fejemben, miközben rajongója vagyok egy egy előadásnak, művésznek, egyéniségnek, olyan ellentmondásos a gondolat, ami ilyenkor eszembe jut. Azt mondanám szívből, hogy hahó fővárosi színházak, láttátok ti ezeket a kiválóságokat? Miért nem hívjátok, hozzátok fel őket… Ugyanakkor meg miért ne lehetnének kiválóságok Kecskeméten, Debrecenben, Békéscsabán és mondhatnám tovább. Sajnos azért, mert a véleményformáló értelmiség – ha van még ilyen – nem néz az orránál tovább…  sajnos ez is hagyomány, bár nem kellene őrizni. tovább
 - jól esik a meleg

2015. július 4., szombat

Halászsas

A blog statisztika megmutatja, ha valamelyik régebbi bejegyzés valami oknál fogva - soha nem tudom kitalálni mi az - újra népszerű lesz. Azt látom a top listámon, hogy az észt halászsas fészekkameráról készült oldal nézettsége felszökött, már a kölykök látogatása Réka kávézójában , az ideális nő vagy a Rátonyi Kriszti - Szente Vajk c. bejegyzéseket is megelőzi.
Gondoltam megnézem mit írhattam. de nem találtam semmi érdekeset, viszont az oldal még mindig létezik és működik és semmi nem változott. két kis fióka, gondoskodó anya, a kölykök nagyon édesek, kiskamaszok. Izgalmas. És pont ugyanazok a mozdulatok, már két éve is néztem, hogy ez a sas minden "szabad" idejét azzal tölti, hogy rendezi a fészket, ágakat pakol, kell is mert mindjárt mászni kezdenek a fiókák és akkor képesek kiesni, mert kíváncsiak, lenéznek, egy óriás fa tetején van a fészek.
 jó hogy sokan így találtak rá a sas fészkére, az én posztomon keresztül.
ez az

http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas.html 2015. július 2., csütörtök

Meglepetés buli

Janisch Attila köszönti az ünnepeltet
Kovács András 90. születésnapjára rendezett meglepetés buli volt az Urániában. 
2015. július 2. 
Mint a Film és Tv -művészek Szövetsége hajdanvolt gyermekszakosztályának utolsó megbízott vezetője kerültem oda.
Kovács András sokáig volt a Filmművész Szövetség elnöke
és az én fiatal felnőtt életem  nagyon fontos filmjeinek rendezője.
Kovács András, Koltai Lajos és Csillag Ádám