2016. március 22., kedd

Drámásoknak kötelező

Akik drámajátékkal, színjátszó gyerekcsoportok vezetésével foglalkoznak, azoknak szeretnék örömet okozni - s persze minden érdeklődőnek - ezekkel a régi képekkel. Egy fényképes dobozom elszakadt és  apró /6x9/,  régi/1978 - ban készült/ fényképek estek ki belőle.
Hajdúhadház 1977
A drámajáték fogalma ebben az időben került Magyarországra, Mezei Éva a módszer egyik fő propagátora, szakértője, szóvivője.  Gabnai Katalin,  Szakall Judit, Várhidi Attila később Fodor Mihály, Farkas Ági kiváló csoportokat és máig élvezetes előadásokat alkottak a módszer segítségével felkészített gyerekekkel. Erről sokféle tanulmány elemzés olvasható.
hát most jöjjön hozzá néhány kép:
A hajdúhadházi gyerekekkel készítettük az adást, ahol  a drámajáték módszerét szemléltettük játékosan Mezey Éva és Várhidi Attila valamit a hajdúhadházi gyerekek segítségével.

Várhidi Attila és Mezei Éva
Mezei Éva
stáblista:
SZÍNJÁTÉKOSOK
1979. 02.09.
Szerkesztő:   Takács Vera
Forg.k.író:   Gabnai Katalin
Rendező:      Mezei Éva
Operatőr:     Abonyi Antal
Takács Vera és Mezei Éva

Várhidi Attila, aki a legendás debreceni ALFÖLD Gyerekszínpadot vezette, ekkor Hajdúhadházon volt tanító és megcsinálta azt a csodát, hogy az ottani osztályával készített egy TOLDI előadást - ami abban az évben minden létező országos díjat megnyert - nem utolsósorban engem is elvarázsolt, így került sor a műsor felvételére


TOLDI HAJDÚHADHÁZ 1978