2016. május 3., kedd

Nógrádi Gábor sajtótájékoztató

A Sajtóház Táncsics termében került sor Nógrádi Gábor és az ORFK sajtótájékoztatójára
2016.május 3.

Nógrádi Gábor író, Óberling József rendőrezredes, Cakó Ferenc grafikus, animációs filmrendező

1.Megalapozott statisztikák bizonyítják, hogy a gyerekbalesetek az utóbbi időben jelentősen csökkentek.
2.  Nógrádi Gábor az utóbbi időben több a közlekedés veszélyeire figyelmeztető, szabályismertető könyvet írt a tőle megszokott,  humorral átszőtt, játékos formában.


A két tény összekapcsolása adta a sajtótájékoztató első számú közlendőjét
kép a könyvből
na nézzük, miről is van szó?
lám a 21. század a kamerák mögött már csinos fiatal lányok állnak
Elsőnek Nógrádi Gábor kiváló előadói képességeit csillogtatva örömmel ismertette a részleteket. A gyerekbalesetek számának csökkenése mindenki számára örömteli. S hogy okozhatták ezt a könyvek? A világirodalom több példát tud erre. Nógrádi Goethet és az ifjú Werthert említette ...ha ... akkor az ellenkezője, miért ne?


Ezután Óberling József rendőrezredes ismertette a tényeket, számokat, a rendőrség törekvéseit.


Ezután Nógrádi Gábor elmondta, hogy új könyv megírására készül. Ez az otthoni balesetekről szólna. Kibeszélte kedves feleségét Krisztinát, aki gyakran elvágja az ujját, s ez még nincs is benne a statisztikában, úgyhogy a jegyzett otthoni balesetek számát jócskán fel kell szorozni. A könyv mindenesetre hiánypótló és nagyon várjuk.Gábor ezután megszólította állandó alkotótársát Cakó Ferenc grafikus  animátort, homokvilágépítőt, világhírű animációs filmrendezőt, kiemelte, hogy a művész elképesztő gyorsasággal képes elkészíteni a kért illusztrációkat.

Cakó hozzászólásában elmondta, hogy megkönnyíti a munkáját, hogy Nógrádi Gábor pontosan megadja a rajz helyét és méretét, igaz egyebeket is, amikre ő nem mindig figyel így volt már rá példa, hogy át kellett írni a könyvet a rajzok miatt,  :)  Nógrádi Gábor határozottan szőke kislányt írt kék ruhában, Cakó meg vörös kislányt rajzolt zöld ruhában ... ennél nagyobb baj ne legyen. /lehet hogy a színek nem igy voltak, de a példa kedvéért ig is jó/Ezután egy még újabb tervről esett szó. Szerelmünk Sissi címmel monodrámát írt Nógrádi Gábor,  a 19. század kiemelkedő nőalakjáról, a Királynőről. A darabot kizárólag és csakis Pap Lujzának, a zalaegerszegi színésznőnek szánja, aki az Anyu én vagyok c. darabjának főszerepét játszotta. /Ebben az évadban láthatták az egerszegiek Makrancos Katában ( Kata) és a Szecsuáni jólélekben (Sente/Sui ta) A kiváló színésznőt mindenkinek ismernie kellene, ahogy a vidéki színházak több remek sztárját is... Ezért is ragaszkodik a szerző, hogy elsőnek Lujza játssza el a szerepet, Pedig már volt rendező, aki azonnal megcsinálta volna a darabot egy divatos, amúgy szintén kiváló pesti színésznővel. Sajnos a Pap Lujza főszereplésével még nincs kitűzött időpont és még sajnosabb, hogy nem tudott eljönni a sajtótájékoztatóra... próbál. és Zalaegerszeg messze van.


Pap Lujza

Várjuk az új könyveket és az új bemutatókat
és reméljük, hogy az otthoni balesetek számának csökkenéséhez is ilyen hatékonyan járul majd hozzá az Új könyv, ami az otthoni balesetek elhárítása céljából íródik. :)