2017. június 25., vasárnap

Heti képes

 
Most van kérem szépen a nyár kezdete és egyben a vége is, hiszen a meteorológiai nyár most kezdődik, (igaz, két hete kánikula van, valamit nagyon elszámolt az időjárás),  ha úgy vesszük a nyár vége is most kezdődik, hiszen szombaton éjjel túl leszünk a leghosszabb nappalon, mostantól egy egy kakaslépéssel hosszabbodik a sötét. Milyen negatív vagyok. Télen amikor karácsony körül a legnagyobb sötét borul ránk, akkor mondjuk, hogy mostantól egy kakaslépéssel rövidül a sötét. így megy ez. azért most valami zavar van, mert kánikula augusztusban szokott lenni a mi vidékünkön és nem júniusban, amikor a medárd hozta esők miatt szoktunk mérgelődni, most meg piheg mindenki, a kutya is, mert kutya meleg van.
 
A felhők, a Duna és a Balaton szép, mint mindig, már mindenféle arcukat fényképeztem. A kollégáknak újabban olyan finom programjuk van az effektezésre, hogy csak na, ezrét nem effektezek, natúr és kész. Aztán úgy járok, mint a smink nélküli nő, hiába gyönyörű, ha elüt a többitől, nem nyer. ( Bár a fenti kép talán mindenféle machináció nélkül is varázslatos)
Itt van a sokféle szépségverseny: Magyarország, a világ, a nemzet szépe, mind szépen egyformára van sminkelve, hogy ne is lássuk a különbséget.

 Ő nem szépségversenyre indul, hanem Betty új udvarlója. Csinoska, kicsit kicsi, de  mindennap megjön, bevakkant, Betty rohan ki a kapuhoz, dumálnak, puszilkodnak. Ennyi.
 A Balatonon kutyával sétálok kora reggel. Nincs választásom, akinek van kutyája tudja, hogy milyen sokféle manipulációs módszert ismernek a kutyák, hogy rábírják a lusta, tesze tusza gazdát, hogy induljunk már el végre!
Pesten nincs kutya, mégis megyek egy hajnali kört, mert hallottam a rádióban, hogy nagyon szép sétány nyílt a Forgách utcai metró megálló( hármas metró, tanulják a vizes vb látogatói milyen az orosz rulett)   és az Úszó Aréna között.
Hát elmentem hajnalban, amikor még kellemes az idő, mondom fényképezgetek kicsit. Meglepve láttam, hogy két hatalmas híd épült az Arénához.
Ezeket biztosan szétszedik, hiszen ennek a másik oldala pl. egy udvarban végződik. A konténerváros lakói rohanhatnak fel, le, ki, be, át rajt. Nem tudtam közelebb menni, mert a bokor mögül egy érdes hang azt mondta, kérem ne fényképezgessen itt, ez magánterület.
Ok. húztam és kerestem a sétányt, de nem sikerült megtalálni
 talán ez, a másik hídnál..
mert van a máááásik, ez is nagyon pompázatos és ezt is biztos elbontják, legalábbis remélem, mert ronda és felesleges
 már három hét sincs a világbajnokságig
én idegeskednék, ha lenne közöm hozzá
bár a fák derekára került színes műanyag burok felvidámított. Vagy nem?
Mindenesetre még egy dolog, amit el kell tüntetni utána

Bánatomban lementem a partra megnézni a Moszkva sétányt, hogy tényleg olyan kies - é mint az újságok írják. Hát tényleg.  A fő baj meg az volt, hogy nem találtam a kijáratot, merthogy elfáradtam és jöttem volna haza, ahhoz viszont fel kell jutni a Népfürdő utcába, na itt végre!
Titkos út amolyan nemesnagyágnes módra... annyira titkos, hogy nincs is folytatása, de azért a Kajak Kenu szép csíkos házának ideiglenes parkolóján át sikerült kijutom
Azt írja Vekerdy hogy minek nekünk ez a vizes vb...
... nem is tudom, nem az a baj, hogy ilyent rendezünk, mert legyen, legalább megcsinálták a Népfürdő utcát, meg lesz sétány, majd ha lesz, meg a bicikli út a parton - míg a Pozsonyi úton laktam sokat sétáltam itt, hatalmas fagyökereken kellett átküzdenem magam a parti kis gyalog ösvényen. Ez kényelmes és unalmassssss.. de persze, nekem semmi nem elég jó!

Szóval az a baj a vizes vb -vel, hogy az elején elfelejtették megtervezni mérnöki pontossággal és az egész, ahogy nézem egy nagy improvizáció. Jajj istenem! Tényleg, ez is kellene, akkor rakjunk ide egy hidat, majd lebontjuk, rakjunk ide konténer várost, kettőt is, abban majd csak ellesznek a tudósítók - gondolom - és légkondi is kell, mert a guta megüti őket... , ja és a fák derekát vonjuk be színessel, mert az olyan trendi, meg jópofa, majd leszedjük, azt a pár hetet kibírják.
Na jó. Nem lehet újat mondani, ami ezzel a szerencsétlen Arénával történt, az csak a mi magyar ugarunk. Hiába akartam valami bölcset írni, mert csak frázisokra futotta
és különben is éljen a nyár!
innen a legszebb a város,
a varjúk találtak reggelit
és csodás színekben pompáznak a fatörzsek
és ilyen szép nagy ház épül a homokdűnék helyén
itt meg egy másik
mi baj lehet? Dübörög a gazdaság!
és példaértékűen jó a magyar egészségügy! mondta az, aki példaértékűen jó helyekre jár, mert ahova minekünk  kell, oda be se tenné a lábát.
így aztán, mi mást mondhatna? Az ember már a saját szemének se hihet?